Amasya DSYB Islah Çalışmaları

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 2004 yılından beri suni tohumlama uygulamalarını ve bölgemizdeki sütçü sığırların ıslahını sağlamaktadır. Hali hazırda 4 Veteriner Hekim ve 7 Veteriner Sağlık Teknisyeni ile 6 ilçe ve il merkezinde Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye üreticilerine hizmet verilmektedir.

Bölgemizdeki yetiştiricilere daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla istihdam edilen Teknik personellerimiz ile suni tohumlama uygulama çalışmalarını yaygınlaştırmak, teknik ve doğru bilgiyi üreticimize ulaştırmak ayrıca hayvanların küpelenmesi çalışmalarının yürütülmesi için faaliyetlerine devam etmektedir.

2010 yılından beri her yıl bölgemizdeki üreticilerin kullanımına sunulan boğa kataloğumuz 2022 yılında da hazırlanmış ve üreticilerimize dağıtılmıştır. Boğa Kataloğu ile beğendiği boğa spermasını işletmesinde kullanabilen üreticilerimiz, dilek ve temennilerini gerçekleştirdiğimiz anketler ve sahada çalışan teknik personellerimiz vasıtasıyla birliğimize iletebilmektedir.

Üretimin çok daha önem kazandığı günümüzde birliğimiz suni tohumlama uygulamalarında, En iyi Genetiği En Uygun Fiyata uygulayarak; Üreticilerimizin işletmelerinde yürütülen Hayvan Islahını bir üst seviyeye çıkarmak için sahada hizmet vermeye devam etmektedir.