Amasya DSYB Saha Personel Toplantısı

Amasya DSYB bünyesinde görev yapmakta olan saha personelleri (Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimleri ve Suni Tohumlama Teknisyenleri), il ve ilçe şube sorumluları ile 15.01.2022 tarihinde “Saha Personel Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

Birliğimiz Reşat ALTINKAYA toplantı salonunda Birlik Başkanımız Güner ASLAN’ında katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, üreticilerimizin ürün talep ve isteklerinin bildirilmesi amacıyla “Talep Formu”nun yaygınlaştırılması, birliğimiz üyelerine gerçekleştirilen Küpeleme/Kimliklendirme faaliyetlerinin devamı için yapılan temaslar, Suni tohumlama faaliyetinde sperma fiyatlandırması, Rasyon çalışmalarında TMR’nin hayvan beslemedeki önemi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürütmüş olduğu yağlık ve silajlık soya ekimi konusu, tarım makine parkının üreticiye ekonomik faydası, kesimlik dana temini ve 2022 Boğa Kataloğu çalışması toplantımızın konularını oluşturdu.

Proje kapsamında dayanıklılığı test edilen TMR paketlerinin seri üretimine geçilerek Ocak ayı içerisinde Birliğimiz bünyesinde üretim ve satış işlemlerine başlanmıştır. Bu sayede bölge yetiştiricilerinin analiz edilerek hazırlanmış TMR rasyonu ile ekonomik hayvan besleme imkanı sağlanmış olacaktır.

Suni tohumlama uygulamalarımızda kullanacağımız yerli ve ithal boğa spermalarını seçerek üreticilerimizin beğenisine sunmak ve tercih yapmasını kolaylaştırmak amacıyla Boğa Kataloğu 2022 tasarım ve içeriğinin oluşturulmasında çalışmalarına devam edilmektedir.

Yem fiyatlarındaki kontrolsüz yükselişin üreticilerimizi ekonomik olarak olumsuz etkisini hafifletmek için Kaliteli Kaba Yem ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacı gidermek ve alternatif Kaliteli Kaba Yem kaynağı oluşturmak için, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Silajlık Soya ekiminde ekim zamanlaması, tohum miktarı, gübreleme, alınacak verim, potein ve enerji içerikleri bilgileri verilirken ayrıca %75 tohum desteği konusunda bilgi paylaşımı yapılmıştır.

Amacımız üreticilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda personellerimizin eğitimlerini sağlarken, yaşanan/yaşanacak sorunların ortak çözümlenmesi, çalışanlarımızın sorumlulukları, görevleri, iş/işlemlerimizin sürdürülebilirliğini sağlayabilmektir. Ayrıca tüm çalışanlarımızla birlikte hizmet alanlarımızı genişleterek faaliyetlerimizi bir tarım örgütü anlayışıyla üreticilerimize fayda sağlayacak şekilde gerçekleştirebilmektir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”