Ondokuzmayıs İlçesi Yerel Eylem Grubu Ziyareti

Amesia Gıda ve Arı Kadınlar Kooperatifinin çalışmalarını yerinde görmek ve fikir alışverişi yapmak amacıyla Samsun Ondokuzmayıs ilçesi Yerel Eylem Grubu tarafından 22.09.2021 tarihinde çarşamba günü birliğimize ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ziyaretin amacı Samsun Ondokuzmayıs ilçesinde yerel eylem grubu tarafından kurulması amaçlanan kadınlardan oluşan bir üretim kooperatifi için çalışmalarımızı yerinde görmek, kooperatifleşme süreçleri ile ilgili kritik konular hakkında bilgi almışlardır.

Ziyaretçilerimiz Amesia Gıda ekibimiz tarafından karşılanmış ve birliğimiz Reşat ALTINKAYA toplantı salonunda Amesia Gıda’nın sunumu yapılmıştır. Sunum sonrası bünyemizde bulunan ürün planlama, soğuk hava depoları ve kargolama bölümleri gezdirilmiştir.

Amasya DSYB olarak ülkemizde il, ilçe veya köylerinde üretim yapan özellikle kadın üreticilerimizin üretmiş oldukları tarımsal ürünleri aracısız, doğrudan tüketiciye pazarlamak amacıyla kurulacak oluşumları ve kooperatifçiliği bir yol bir yöntem olarak düşünen insanları; bugüne kadar edindiğimiz bilgiler ve deneyimler ışığında “Know-how?” bilgilerimizi karşılıksız vermeye ve bu konuda her türlü yardımlaşmada bulunacağımızın sözünde durmaya devam ediyoruz.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”