Süt Evi Personelleri Toplantısı

Birliğimiz bünyesinde Merzifon, Hamamözü, Suluova, Gümüşhacıköy, Göynücek, Taşova ve Amasya merkez köylerinde kurulmuş olan süt evlerinde ve ana merkezlerde görev yapan süt alım sorumlusu personellerimiz ile 08.09.2021 tarihinde “Süt Evi Personelleri Toplantısı” gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda Birlik Başkanımız Güner ASLAN süt alımı esnasında yapılması gereken kalite kontrolleri, sütün kalitesinin ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Amasya ili ve ilçelerinde bulunan köylerde toplam 168 adet süt evi aracılığıyla sütün soğutularak alınmakta olduğu ve süt toplama ağının sürekli olarak genişlemekte olduğu bilgisini vermiştir.

Toplantı konularının en önemlilerinden bir tanesi bölgemizde tarımsal alanda şiddetli bir şekilde yaşanan kuraklığın devam ettiği, işletmelerimizde kaba yem konusunda büyük sorunlarla karşılaşacağımızı, hayvan besleme maliyetlerinin artacağını, bu sorunlar için önleyici tedbirler alınması gerektiği ve tank görevlilerimizden üreticilerimize bu konuda bilgi verilmesi istenmiştir.

Bölgemizdeki süt toplama faaliyetlerimizdeki amacımız bütün köylerimize süt soğutma tankı koyarak ulaşabileceğimiz her noktadan üreticimizin üretimini artırabilmesini sağlayabilmek, değeri fiyattan ürününün karşılığını alabilmesini sağlamak ve süt kalitemizi yükselterek bölgemizin süt üretiminde cazibe merkezi haline gelmesini sağlamaktır.

Bu çalışmalarımızda bünyemizdeki süt evlerinde çalışan tank görevlileri olan personelimizin başarısı sütte yakaladığımız miktar ve kalitede önemli bir paya sahip olmuşlardır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”