Amasya DSYB Buzağı Küpeleme Başladı

Amasya DSYB olarak ıslah çalışmalarımızda ilk adım sayılan doğan buzağıların kayıt altına alınması ve bu çalışmaların sonucunda üye üreticilerimizin hayvancılık desteklemelerinden en az kayıp ile yararlanabilmeleri için; Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Amasya DSYB üye işletmelerde doğan buzağıların kimliklendirilmesi için protokol imzalanmıştır.

Buzağı küpeleme işlemlerinin birliğimizde görev yapmakta olan teknik personel tarafından tüm il ve ilçelerimizde planlanarak yapılacaktır.

Aynı zamanda diğer bir görevimiz olan üye işletme kontrollerimiz, küpeleme çalışmalarımızla beraber yapılıyor olması kayıt sistemlerimizin daha doğru ve güncel olmasını sağlayacaktır.

Buzağı küpeleme, üreticilerimizin işletmelerinde hayvanlarının tanımlanarak birbirlerinden ve diğer işletmelerin hayvanlarından ayrılması, hayvanların verim, üreme ve tüm yetiştirme bilgilerinin kaydedilmesi, sürüden ayıklanacak veya elde tutulacak hayvanların belirlenmesi, bireysel yemleme, tohumlama, aşılama ve sağlık kontrolleri gibi programların yapılabilmesi, yine verim kayıtlarından yararlanılarak ıslah ve suni tohumlama faaliyetlerinde kullanılacak aday boğaların seçimi için büyük bir öneme sahiptir.

Amacımız hayvan hareketlerinin ve hayvan hastalıklarının daha etkin kontrolünü sağlamak, gerekli sağlık, ıslah, istatistik ve destekleme ödemeleri kayıtlarının daha düzenli tutulması ve değerlendirilmesidir.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”