Amasya DSYB Fidan Dağıtımı

Amasya DSYB olarak uzun yıllardır üretmiş olduğumuz sütün pazarlanmasında Dimes firmasıyla iş birliği yapmaktayız. Dimes ve TIGEM’in ortak üretim yapmakta olduğu Tokat/Kazaova fidan üretim tesisinden 3000 adet vişne fidanı alınmış olup üyelerimize ve süt veren üreticilerimize beş adetten az on adetten fazla olmayacak şekilde ücretsiz dağıtımına başlanılmıştır.

Birliğimiz bünyesinde Tarım Makine Parkında bulunan Burgu makinemiz bölgemizde fidan dikim işlemlerinde kullanması için üreticilerimize bugüne kadar ücretsiz hizmet verilmektedir.

Birliğimiz tarımsal üretimin her alanında üreticilerine destek vermek, fayda ve farkındalık yaratmak amacıyla yapılan bu işi gelecek yıllarda çoğaltmayı, farklı meyve fidanları üretmeyi, gerekirse fidan ve fide üretimine başlamayı amaçlamaktadır.

Amasya ili fidan ve meyve üretiminde mükemmel bir doğal klimal iklime sahiptir. Gelecekte dikimi yapılan meyvelerimizin ve fidanlarımızın ürünlerini Amesia Gıda olarak satın alma, paketleme ve pazarlama imkanlarımız bulunmaktadır.

En büyük amacımızda tarımsal üretimde üretmiş olduğumuz her ürünü yine birliğimiz bünyesinde, Amesia markamız aracılığıyla ve üreticinin adıyla pazarlanmasını sağlamaktır.

“Yerli Malı, Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı…”