Amasya DSYB Suni Tohumlamada Yeni Personeller

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği 2004 yılından beri suni tohumlama uygulamalarını ve bölgemizdeki sütçü sığırların ıslahını sağlamaktadır. Ocak 2021 itibariyle 4 yeni aracı filosuna katan birliğimiz üç aydır çeşitli ilçelerimizde eğitim verdiğimiz 4 yeni Veteriner Sağlık Teknisyeni çalışma arkadaşlarımızı yeni alınan araçlar vasıtası ile sahaya kazandırmaya hazırlanmaktadır. Hali hazırda 3 Veteriner Hekim ve 5 Veteriner Sağlık Teknisyeni ile 6 ilçe ve il merkezinde Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üye üreticilerine hizmet verilmektedir.

Bölgemizdeki yetiştiricileri daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla yeni istihdam edilen Teknik personellerimiz ile suni tohumlama uygulama çalışmalarını yaygınlaştırmak, teknik ve doğru bilgiyi üreticimize ulaştırmak, ilerleyen dönemlerde rasyon hazırlanması, hayvanların küpelenmesi, işletme kontrolleri ve süt ölçüm denetimleri çalışmalarının yürütülmesi için görevlendirmiş bulunmaktayız.

2010 yılından beri her yıl bölgemizdeki üreticilerin kullanımına sunulan boğa kataloğumuz 2021 yılında da hazırlanmış ve basım aşamasındadır. Boğa Kataloğu ile beğendiği boğa spermasını işletmesinde kullanabilen üreticilerimiz dilek ve temennilerini gerçekleştirdiğimiz anketler ve sahada çalışan teknik personellerimiz vasıtasıyla birliğimize iletebilmektedir.

Pandemi koşulları nedeniyle üretimin çok daha önem kazandığı günümüzde birliğimiz suni tohumlama uygulamalarında 2020 yılı uygulama ücret fiyatları değiştirilmemiş olup Gentürk boğa spermaları uygulama fiyatı üye üreticilerimize 85 TL, aday üye üreticilerimize 100 TL olarak uygulanmasına devam edilecektir. İthal edilen boğa spermalarındaki uygulama ücretleri döviz kuru farkı yansıtılarak uygulanmasına devam edilecektir.