Amesia Organize Sanayi Bölgesinde

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde kurulmuş olan Amesia Gıda üyesi üreticilerinin üretmiş oldukları sütlerin muhafaza edilmesi için günlük 100 ton kapasiteli, şoklu soğutma sitemine sahip bir merkez kurulması, aynı zamanda üretilen sütlerin bir kısmının işlemden geçirilerek pastörize süt, kaşar, tereyağ ve lor yapılarak Amesia markası adı altında pazarlanması amacıyla Merzifon organize sanayi bölgesinde tahsisi yapılan arsanın zemin etüt çalışmaları ve mimari çizimleri tamamlanmıştır.

Yapılacak yatırımın hedefleri; öncelikle üretilen sütün muhafazası ve pazarlanması, günlük 10 ton sütün yöresel ve özel peynirler üretilmesi, ihtiyaç olan soğuk hava depoları, kuru gıda, bakliyatların paketlenmesi ve depolanması olacaktır.

Tarımsal alanlarda yaşanan sorunların çözümü, üreten insanların üretirken örgütlenmesi, örgütlendiği durumlarda sanayileşmesi, sanayileştiği durumlarda üretimlerini değerinden pazarlayabilmesidir. Dünyada gelişmiş ülkelerde, tarımda çalışan yetiştiricilerin üretimlerini artırarak, tarım teknolojisine sahip olmaları ve yaşam kalitelerini artırmaları bu yöntemle olmuştur.

Sonuç olarak Amasya DSYB’nin Amesia Gıda üzerinden yaptığı bu girişim ülkemizde tarımda örnek bir kalkınma modeli sayılabilmektedir. Yetiştiricilerimizin her alanda ürettiklerini kooperatifleşerek, birlik çatısı altında kendi tesislerinde sanayileşerek üretimlerine katma değer kazandırmak, aracı olmadan, komisyoncuya gerek kalmadan, son tüketiciye kendi markasıyla ulaşabilmektir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”