Belevi Köyü Süt Evi Açılışımız

Amasya DSYB olarak Taşova ilçemizin Belevi köyünde bulunan üreticilerimizden gelen talep üzerine 11.05.2020 tarihinde yeni bir süt evi daha açılmış ve süt alımına başlanılmıştır.

Birliğimiz, Belevi köyü muhtarlığı ve üretim yapan üye üreticilerimizle süt evi yer masrafları ortaklaşa yapılmıştır. Süt soğutma tankı, termosifon, elektrik tesisatı, su tesisatı, lavabo, süt pompası ve fayans giderleri birliğimiz tarafından karşılanmıştır.

Ayrıca süt evimize köyden bir üreticimiz bay/bayan istihdamıyla üretilen süt sabah ve akşam alınırken sütün kalitesini korumak adına tüm kontrolleri yerinde yapılmakta ve sütün soğutulması sağlanmaktadır.

Amacımız ilimizde hayvansal üretim yapan kır ve kırsalda yaşayan üreticilerimizin süt üretimlerini artırabilmek, üreticilerimizi süt sığırcılığına teşvik edebilmek ve üretimin değeri fiyattan pazarlanmasını sağlayabilmektir.

Belevi Köyü, Amasya il merkezine 47 km, Taşova ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köye 2 km uzaklıktaki Akpınar mesire yerinde bir dönem Mersin balığı ve halen Alabalık üretimi yapılmaktadır. 2000’li yılların ortasında üzümcülük ve meyvecilik ön plana çıkmış üzümü marka olma yolunda ilerlemektedir. Köyün geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”