Yeni Proje: Amesia El Sanatları

Ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmakta olan el sanatları, Amasya’da da varlığını sürdürmekte, kırsalda ve şehirde yaşayan kadınlarımız üretimlerine devam etmektedir. Yöremizde halı ve kilim dokumacılığı, iğne oyası ve özellikle de Yassıçal Beldesi’nin çuhaları Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitim ve kurslarla yaşatılmaya devam edilmektedir.

Her birinin kendine özgü desen ve hikâyeleriyle Anadolu Kültürünü yansıtan çuhalar ‘’Amesia El Sanatları’’ markası altında E-ticaret yoluyla köyde ve kentte yaşayan kadın üreticilerimizin ürünleri tüketicilerimizin beğenisine sunulacaktır.

Amacımız; sürdürülebilirlik adına öncelikle birlik üyelerimizin eşleri olan kadınların kooperatifleşmesini ve markalaşmasını sağlamaktır. Üretici kadınlar, 6 ay içerisinde bir araya getirilerek ‘’El Sanatları Kadın Kooperatifi’’nin kurulması sağlanacaktır.







El Sanatları Kadın Kooperatifi’nin Kurulma Amacı:

Üretici kadınlar arasında dayanışmanın sağlanması

Yerel ve kültürel değerlerimizin korunması

Verilen eğitimlerle kişisel ve mesleki gelişimin sağlanması

Örgütlü iş gücünün oluşmasının sağlanması

Üretimin köy merkezlerinde bulunan atıl binalara taşınmasının sağlanması

Ürünlerin tanıtımı yoluyla bölgenin ‘’Kültür Turizmi’’ ne alt yapı oluşturulması

Tekmile BIÇAK örneğinden yola çıkarak her bir üretici kadının kendi adı ve yaptığı ürünle beraber markalaşması amacımızdır. Üretilen ürünlerin tanıtımı ve satışı E-ticaret üzerinden yapılacak olup üretim yapan kadının ismi, köyü ve ürünün hikâyesi bilgiler kısmında bulunacaktır. Amesia El Sanatları’nın bölgemizdeki Kültür Turizm'inin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.