125. Süt Evi Açılışı

Merzifon süt alım merkezine uzaklığı 51Km olan ve rakımı 1200m olan Gümüşhacıköy İlçesinin en uzak köylerinden biri olan Çal Köyüne 125 numaralı Süt Evi 06 Haziran 2019 tarihinde kurularak hizmete açılmıştır. İçerisinde termosifon, 1 tonluk süt soğutma tankı, süt pompası ve istihdam edilen bir personel bulunmaktadır.

Birliğimiz ve köy üreticileriyle masrafları ortaklaşa yapılan ve köy merkezinde bulunan bir binanın tadilatıyla süt evine dönüştürülen merkezde; üreticilerimizin üretmiş oldukları çiğ sütlerin sabah ve akşam süt soğutma tankına teslim etmeleri sağlanacaktır. Köyün rakımının çok yüksek olması nedeniyle en büyük gelirinin hayvancılık olması, üretilen sütün pazarlanabilir hale gelmesi, sütün değeri ve değer fiyatından satılması, aynı zamanda yapılacak ıslah çalışmaları diğer örneklerde de olduğu gibi süt ve et üretimini artacağına inanmaktayız.

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bölgesindeki üreticilerle ortaklaşa yürütülen köylerdeki merkezlere kurulan ve kurulacak olan süt evlerinde de üretilen sütün pazarlanmasında kalitesinde değer fiyatından satılmasında ve aynı zamanda üretimin artırılmasında da önemli rol oynadığı görülmektedir.

Sonuç olarak ülkemizin tarımsal alanda en büyük sorununun üretmekten ziyade örgütlü pazarlama olduğu görülmektedir.