Saman Satışlarımız Başlamıştır

Amasya damızlık sığır yetiştiricileri birliği üyelerinin işletmelerinin ihtiyaçlarından fazlasının olan samanların satışına aracı olarak başlamıştır. Birliğimizin tarım makine parkında bulunan makine ekipmanlarla 2018 yılında üyelerine yapmış olduğu 400kg gelen büyük balya samanların yine üyeleri tarafından talepleri üzerine ihtiyacı olan talep eden Karadeniz bölgesinde bulunan işletmelere satışı başlamıştır.

Amasya’nın Merzifon ve Suluova ovalarında çok geniş sulanabilir arazilerin olması üreticinin modern tarıma olan ilgisi ve aynı zamanda birlik bünyesinde bulunan tarım makineleri parkımızda yonca paketleme, sılaj paketleme, büyük Krone Balya Makinesi, jcb telehandler yükleyici ve yüksek tonajlı taşıma remorklarımızın olması bölgemizde yeni bir heyecan başlatıyor.

2019 yılı hasat döneminde özellikle yonca ekimi silajlık mısır ekimi ve kaba yem sınıfları içerisinde saman yapımının hazırlanması taşınması ve pazarlanması konusunda birliğimize çok görev düşmektedir. Amacımız işletmelerimizde işçilik maliyetlerini düşürme, iş ve işlemlerinin zamanında yapma mevsimsel yağışlardan ürünü kurtarma ve en önemlisi ortak hareket etmektir.