Dana Kavurma ve Pişmiş İşkembe Satışlarımız

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerimizin yetiştirdikleri sağlıklı erkek sığırlardan elde edilen dana kavurma ve pişmiş işkembe satışlarımız başlamıştır. Tüm şubelerimizde satışa sunulmaktadır.

Amesia Şirketi bağlı olduğu Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerinin işletmelerindeki erkek sığırların gerçek değeri üzerinden pazarlanmasını sağlamak amacıyla, üreticilerin hayvanlarını veteriner hekim kontrolünde mezbahanelerde kestirerek ve et işleme tesislerinde karkaslarını işleyerek son tüketiciye ulaştırmaktadır.

Kesime gönderilen hayvanlar Amasya bölgesinde yetiştirilen yerli ve kültür ırkı erkek hayvanlar arasından seçilmekte olup ithal hayvan kesimi kesinlikle yapılmamaktadır.

Bu yöntemle tüketicilerin kaliteli, güvenilir, sağlıklı ve izlenebilir et tüketmelerine katkı sağlanmaktadır.Hayvanlar, işletme numaraları, kulak ve küpe numaraları, ırkı ve yaşı kayıt altına alınarak gerekli sağlık ve aşı kontrolleri yapıldıktan sonra kesime gönderilmektedir.

Et kesim ve işleme faaliyeti modern ve hijyenik tesislerde islami usullere uygun olarak yürütülmekte, paketleme işlemi yüksek teknoloji ürünü makinalarla yapılmaktadır.

Et satışlarımız perakende ve toptan olmak üzere iki farklı yöntemle yapılmaktadır.Perakende satışı yapılan etler 4°C derecede muhafaza edilmekte, toptan satışı yapılan etler ise -40°C derecede şoklandıktan sonra -18°C derecelik soğuk hava araçları ile satış noktalarına gönderilmektedir.