Amasya DSYB bünyesinde bulunan Amesia Gıda firmamız aracılığıyla üye üreticilerimizin işletmelerinde yetiştirilen yerli, genç, erkek danaların alımı, kesimi, işlenmesi ve pazarlaması çalışmaları veteriner hekimlerimiz ve Gıda mühendislerimizin gözetiminde devam etmektedir.
Kesim işlemleri; hijyenik koşullarda, usta kasaplar tarafından gerçekleştirilir, kesimden sonra yapılan şeffaf etiketleme ile hayvanın kulak küpe numarası, işletme bilgileri ve üretici ismi ambalaj üzerinde tüketicinin görebileceği şekilde yer almaktadır.
27.05.2025 tarihinde Amasya DSYB üye üreticilerimizin işletmelerinde yetiştirdiği Simental, Montbeliarde, Holstein, erkek danalarının kesimi ve işlenmesi gerçekleştirilmiştir.
Bir üretici birliği olmanın sorumluluğunun farkında olup, üreticilerimizi korurken, aracısız pazarlamayla sağlıklı üretimin tüketicilerimize ulaştırılmasının mümkün olduğunu göstermiş bulunuyoruz.
Geleceğin İçin Üret Türkiye...