Amasya DSYB Rasyon Hizmeti Çalışmaları

Amasya DSYB olarak, üreticilerimizin işletmelerinde süt veriminin artırılmasıyla birlikte, ekonomik ve ölçülebilir bir sığır yetiştiriciliği yapılabilmesi adına” Sığırcılık İşletmelerinde Karlılığı Artıracak Yenilikçi Yaklaşımların Yaygınlaştırılması” adlı projemizin uygulanmasına devam etmekteyiz.

Talep eden üreticilerimizin işletmelerine, hayvan besleme ve rasyon hizmeti için Birlik Personelimiz Zir. Müh. Ozan ŞAHİN ile birlikte çalışmakta olduğumuz yem firmalarından teknik ekipler ziyaret gerçekleştirmektedir.

Birliğimiz bünyesinde, Merkez ve İlçelerde bulunan şubelerimizde görev yapmakta olan teknik personellerimiz üzerinden talepte bulunan üreticilerimizle iletişime geçilerek; Üreticilerimizin işletmelerinde mevcut olan hammaddeler göz önünde bulundurularak işletmenin yapısına uygun rasyonlar hazırlanmaktadır. Uygulanan rasyonların sonuçlarının değerlendirilmesi yine işletme ziyaretleri ile yerinde yapılmaktadır.

Amacımız; Bölgemizdeki sığırcılık işletmelerinin karlılığını artırmak ve aile tipi işletmelerin sürdürebilirliğine katkı sağlamaktır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye...”