Ocak Ayı Süt Kalite Değerleri

Birliğimiz 1998 yılından bu yana başarıyla yürütmekte olduğu köylerde üye işletmelerimizde üretilen sütün toplanması ve pazarlanması çalışmalarına devam edilmektedir. Ocak ayı itibariyle günlük ortalama 60 ton çiğ süt miktarına ulaşılmıştır.

2007 yılında 16 köyümüzde uygulanmaya başlanan “Süt Soğutma Zinciri Kurularak Sütün Kalitesinin Arttırılması” projemiz sonrasında günümüzde birliğimiz 97 süt evi, 89 işletme tankı kurulumu sağlamış ve merkezlerle birlikte toplamda 220 adet süt soğutma tankı sayısına ulaşmış bulunmaktadır. Köylerimizde yerinde soğutulan sütlerimiz 7 ayrı ana merkezimizde toplanarak süt sanayisine sevk edilmektedir.

Kuruluşumuzun ana gerekçesi olan ıslah faaliyetleri çalışmalarımızda süt kalitesi yağ ve protein açısından çok zenginleşmiş olup, üreticilerimizin sütün sağımında ve hayvan beslemesinde deneyim kazanmış, süt alım merkezlerimizde çalışan görevli arkadaşlarımızın temizlik ve hijyen kurallarını önemle uygulaması, oluşturulan ana merkezlerimizde birlik çalışanları arkadaşlarımızın konunun öneminin ve ciddiyetinin farkına varmış olup sonucunda sütümüzün kalitesinin artması sağlanmıştır.

Ocak ayı süt kalite değerleri:

Yağ: 3,96

Yağsız Kuru Madde: 8,96

Yoğunluk: 30,00

Protein: 3,33

Toplam Kuru Madde: 12,92

Bölgemizde yakalamış olduğumuz sütte kalite başarısı için başta tüm zorluklara rağmen üreten üreticilerimiz olmak üzere süt biriminde çalışan birliğimiz personellerine emekleri için teşekkür ederiz.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye...”