Çorum / Alaca Proje Ziyareti

Birliğimize bölgemizde tarım alanında gerçekleştirmekte olduğumuz faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Çorum ili Alaca Belediye Başkan Yardımcısı Fatih ARSLAN, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın DEMİRAL, İlçe Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa TUNÇ, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanları Yunus SUNAR, Dursun DEMİR ve Alaca ilçesi üreticilerinden oluşan 20 kişilik bir grup tarafından 11.01.2023 tarihinde ziyaret gerçekleştirilmiştir.

“Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” adlı sogep projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, birlik merkezimizde toplantı düzenlenmiş olup soru ve cevaplardan sonra Amesia Gıda ürün planlama, satış şubemiz ve Tarım Makine Parkı tesisimiz gezilerek birliğimizin çalışma alanları hakkında bilgiler verilmiştir.

Ülkemizde tarımsal üretimi artırabilmek için üreticilerimizin birlikler ve kooperatifler aracılığıyla üretimde olduğu gibi pazarlamada da bir araya gelmeleri gerekmektedir. Ayrıca gerekli görüldüğünde finans sorunlarının çözülmesi amacıyla gerekli olan tüm desteklemelerden faydalanmak proje ofisi oluşturmak, sogep, ipart gibi ve diğer tarımsal desteklemeleri takip ederek çalışmalar yürütülmesi gerekmektedir.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye...”