Amesia Gıda: Balkonum Bahçem

Amesia Gıda, üreticilerimiz ve tüketicilerimizin temel sebze ihtiyaçlarını kendi imkanları dahilinde üretmeleri için geçtiğimiz yıl başlatmış olduğumuz “Balkonum Bahçem” adlı projemizde bu yıl da tekrar devam etme kararı alarak Amesia satış şubelerimizde sebze fidesi satışlarına başlanılmıştır.

Balkonum bahçem projesiyle tüketicilerimizin şehirlerde bina önlerinde, ev balkonlarında veya üreticilerimizin köylerinde domates, patlıcan, biber ve salatalık gibi sebzeleri kendi bahçelerinde yetiştirmeleri sağlanırken ihtiyaç olan bahçe toprağının hazırlatılmış halde fidelerle beraber şubelerimizden bulma imkanı sağlanacaktır. Yine bu kapsamda hazırlanmış olan sebze yetiştirme broşürü tüketicilerimize sebze yetiştirme bilgisi verilmektedir.

Ayrıca hali hazırda satılmakta olan 3 ve 5 litrelik Amesia Pastörize sütlerimizin petlerinin birer saksıya dönüştürülmesi çevre kirliliğinin azaltılmasına ve atıkların değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

Temel amacımız üreticilerimizin kendi bünyelerinde sebze üretimi yapmalarını sağlayarak kendilerine yetebilmeleri ve kentlerde tüketicilerimizin kendi ürettiğini tüketebilmeleridir. Aynı zamanda taze ve doğal gıdaya erişimi kolaylaştırmak, organik üretimi desteklemek, kentsel nüfusun tarımsal üretim konusunda bilgi ve deneyime sahip olmasını sağlamak, zamanla üretimi benimseyen ailelere ek gelir kaynağı oluşturmak ve üretim fazlalığı sebzelerin Amesia aracılığı ile pazarlanması amaçlarımız arasındadır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”