Amasya DSYB Arpa Kırma/Ezme ve TMR

Amasya DSYB bünyesinde kurulan Arpa Kırma ve Ezme Tesisimiz, saatte 5 ton kapasiteye, 2 adet 22 kW gücünde dakikada 1400 devirli motora sahip alttan çuvallamalı, elektronik kantar ve çuval dikme makinesi olan kırıcı ve ezici komplike bir tesistir. Yürütmekte olduğumuz “Amasya DSYB TMR Uygulama Çalışmaları” bu makinelerden faydalanılmaktadır.

Arpa Kırma ve Ezme Tesisimiz yardımı ile hammaddeleri hazırlanan TMR (Toplam Karma Yem), mevcut yem hammaddelerinin analizleri yapılarak rasyonel TMR hazırlamak, hayvanların ihtiyaçları belirlenerek gereksinimlerini tam karşılamak, bakıcı kaynaklı eksiklikleri ortadan kaldırmak, yem ile ilgili işçilik ve alet ekipmandan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.

15L. süt verimi temel alınarak oluşturulan TMR Paketlerimizin içeriğini;

oluşturmaktadır.

TMR’nin içeriğini oluşturan kaba ve kesif yemler, 170 Beygir Traktör yardımıyla 24m3 kapasiteli Yem Karma makinemizde karışımı yapılarak bünyemizde bulunan silaj paketleme makinelerinde 800 kg’lık paketleme yapılmaktadır. Bu sayede TMR paketlerinin en az 30 gün süre ile herhangi bir bakteri veya küf oluşmadan korunabilmesi sağlanmaktadır. Fiyatı 1400TL/Ton olarak satışa sunulmaktadır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”