Haziran; Çiğ Süt Kalitemiz

Birliğimize üye üreticilerimizin işletmelerinde üretmiş oldukları çiğ sütler, köy merkezlerinde bulunan süt evleri ve 5 ana merkezde bulunan yerleşik süt soğutma tanklarına alınarak toplanmaktadır. Haziran ayı içerisinde günlük 90 ton ortalama çiğ süt miktarına ulaşılmış ve üretime devam edilmektedir.

İlimiz genelinde 170 adeti köylerde bulunan süt evlerimizde üreticilerimizin üretmiş olduğu sütler sabah ve akşam teslim alımı yapılarak anlık soğutulması sağlanmaktadır. Ayrıca Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Amasya Toklucak ve Göynücek ana merkezlerimizde bulunan laboratuvarlarımızda tüm kalite kontrolleri yapılarak üretilen sütlerin süt sanayine sevkiyatları gerçekleştirilmektedir.

Merkezlerimizde toplanan sütlerin bir kısmı Amesia Gıda markası adı altında kaşar peynir, tereyağı, beyaz peynir, örgü peynir, tel peynir, klasik peynir, sakız çökelek, 3 ve 5 litrelik ambalajlarda pastörize süt gibi süt grubu ürünler elde edilmektedir. Üretimi gerçekleştirilen ürünler Amesia satış mağazalarımızda, bayilerimizde ve e-ticaret üzerinden kargolama yöntemiyle tüketicilerimizle buluşturulmaktadır.

Üretmiş olduğumuz sütlerin Haziran ayı ortalama kalite değerleri aşağıdaki gibidir:

Günlük ph değeri: 6,76

Günlük sh değeri: 6,5

Yağ oranı:3,72

Yağsız Kuru Madde Oranı: 8,63

Kuru madde: 12,35

Yoğunluk: 28,88

Protein değeri: 3,19

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”