Ortak Tarım Makine Kooperatifi Çalışmaları

T.C. Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nden ülkemizde kurulması planlanan ortak tarım makine kooperatiflerinin kurulma çalışmaları için birliğimize 08.07.2021 tarihinde heyet halinde bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Teşkilatlanma Daire Başkanlığı, Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Daire Başkanlığı ve Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Daire Başkanlığı’ndan gelen bakanlık çalışanlarımız ile birliğimiz Reşat ALTINKAYA toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantının konuları ülkemizin tarımsal makineleşmede yüksek teknoloji makinelerin gerekliliği, üreticinin öz kaynağının azalması nedeniyle ortak tarım makine alımına ihtiyaç duyulması, verimli üretimin sağlanması ve üreticilerimizin tarımsal sürdürülebilirliklerinin sağlanması, tarımda genç nüfusun azalmasıyla yaşanan olumsuzluklar ve aynı zamanda ülkemiz tarımının başka ülkeler ile rekabet edebilirliğinin sağlanabilmesi konularıdır.

Toplantıda en çok üzerinden durulan konu ülkemizde ortak tarım makine kooperatiflerinin kurulmasına ihtiyaç olduğudur.

Amasya DSYB bünyesinde oluşturulan ve bölgemizde ciddi faaliyetlerde bulunan makine parkımızın çalışma yöntemi, gübre yönetimindeki sağlanan kolaylıklar, toprak hazırlama, anıza ekim, biçim, balyalama, paketleme gibi sezon içi yapılan tüm işlemlerin daha ekonomik olması, zaman tasarrufunun sağlanması aynı zamanda özellikle bölgede kaba yemdeki ekim alanlarının çoğalmasının bir nedeninin de makine parkında yapılan faaliyetlerin olduğu konusunda bilgi verilerek ziyaretçi heyet ile birlikte gezi yapılmıştır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”