Amesia Et Kesimlerimiz Devam Ediyor

Amesia Gıda, kırmızı et ve et ürünleri satışına Ağustos 2018 yılında başlamıştır. Amasya DSYB üye işletmelerinde yetiştirilen sağlıklı besi danaları Veteriner Hekimlerimiz tarafından kesim öncesi sağlık muayenesinden geçirilmekte ve aşı takvimi kontrol edilerek kesime sevk edilmektedir.

Besi danalarımızın kesimleri uygun şartlarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlenen kesimhanelerde hijyenik koşullarda yapılmaktadır. Karkaslarımız kesimhanenin soğuk odalarında +4 derecede 24 saat dinlendirilmekte ve Veteriner Hekimlerimizin onayıyla frigofirik araçlarla et işleme entegre tesisine sevk edilmektedir.

Et işleme entegre tesisine getirilen karkaslar tartılarak dinlendirme odasına alınır. Karkas kemiğinden ayrılarak kemiksiz ete dönüştürülür. Kemiğinden ayrılan etler kıyma, kuşbaşı, bonfile, kontrfile ve antrikot olarak sınıflandırılır. Her ürün kendi içeriğine ve muhafaza koşullarına göre etiketlenir. Taze ürünleri 500 gramlık gıda tabaklarında paketlenir ve +4 derecede muhafaza edilir. Donuk olarak satılacak ürünler ise 10 kilogramlık ambalajlarda -40 derecede 24 saatte şoklanarak sonrasında -18 derecede soğuk hava depolarımızda muhafaza edilmektedir.

Donuk ve taze ürünlerimizin tamamında kesilen hayvana ait (ırkı, yaşı, cinsiyeti) üreten yetiştiricimizin ad-soyad, köy, il-ilçe, işletme numarası ve kesim tarih bilgilerinin bulunduğu etiketler paketler üzerinde yer almaktadır.

Ayrıca etlerimiz işlemden geçirilerek sucuk, pastırma, kavurma, köfte gibi ürünlere dönüştürülmektedir. Tüketiciye sunulacak et ve et ürünleri soğuk zincir bozulmadan, hijyenik ve frigofirik araçlarla Amesia Şubelerimize sevk edilmektedir. Ürünlerimiz özel dolaplarda tüketiciye sunulmaktadır.

Amacımız Amasya DSYB üye işletmelerinde yetiştirilen sağlıklı besi danalarının piyasa fiyatlarının üzerindeki fiyatlarda kesimini yaparak üreticilerimizin daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak, “ÜRETENDEN TÜKETENE” sloganıyla tüketicilerimizin uygun fiyatlı, güvenli, kaliteli ve takip edilebilir sağlıklı kırmızı ete ulaşabilmelerini sağlamaktır.

Amesia Et ürünlerimizin satışı kendi mağazalarımızda devam ederken, bölgemizdeki toplu tüketim yerlerine, İstanbul’da bulunan özel okullar ve hastanelere yine anlaşma yaptığımız ilimiz dışında bulunan firmalara soğuk hava araçları ile sevkiyatı yapılmaktadır. Ayrıca online satış kanalımız www.amesia.com üzerinden hizmetlerimiz devam etmektedir.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”