Corona’nın Gölgesinde Kırım Kongo Broşürü

Son yıllarda bölgemiz coğrafyasında özellikle Orta Karadeniz bölgesinde kırsal ve ormanlık tarımsal alanlarda çiftçilerimizi bekleyen en büyük tehlikelerden bir tanesi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi olduğu bilinmektedir.

Üreticilerimiz, kene ısırmasına yönelik koruyucu tedbirlerin neler olduğunu tam anlamıyla bilmemektedir ya da böyle bir durumla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği konusunda aynı bilinmezlik devam etmektedir.

Günümüzde zor koşullarda tarımsal faaliyetler yürüten üreticilerimizin aynı zamanda kendisi ve ailesi için koruyucu sağlık tedbirlerini alması gerekmektedir. Ne yazık ki bu yılda İlk bahar aylarının başlamasıyla beraber büyük bir hızla haberlerde ve çevremizde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanan çiftçilerimiz ve aileleri üzücü sonuçlarla karşılaşmaktadır.

Bu nedenle Amasya DSYB olarak Prof. Dr. Zafer KARAER ’in hazırlamış olduğu “Corona’nın Gölgesinde Kırım Kongo” adlı yayın çalışması broşür haline getirilerek tüm üreticilerimize dağıtılması ve hastalık hakkında bilgilendirilmeleri sağlanacaktır.

Sayın hocamız Prof. Dr. Zafer KARAER ‘e önemli bilgiler içeren bu çalışmasından dolayı tüm üreticilerimiz adına kendisine teşekkür ediyoruz.