Amasya DSYB Buzağı Küpeleme

Amasya DSYB olarak ıslah çalışmalarımızda ilk adım sayılan doğan buzağıların kayıt altına alınması ve üye üreticilerimizin hayvancılık desteklemelerinden en az kayıp ile yararlanabilmeleri amacıyla saha ekibimiz tarafından küpeleme işlemlerine başlamıştır.

Buzağı küpeleme işlemleri, tüm il ve ilçelerimizde üye üreticilerimizin işletmelerinde birliğimiz bünyesinde görev yapmakta olan teknik personellerimiz tarafından yapılmaktadır.

Buzağı küpeleme, üreticilerimizin işletmelerinde hayvanlarının tanımlanarak birbirlerinden ve diğer işletmelerin hayvanlarından ayrılması, hayvanların verim, üreme ve tüm yetiştirme bilgilerinin kaydedilmesi, sürüden ayıklanacak veya elde tutulacak hayvanların belirlenmesi, bireysel yemleme, tohumlama, aşılama ve sağlık kontrolleri gibi programların yapılabilmesi, yine verim kayıtlarından yararlanılarak ıslah ve suni tohumlama faaliyetlerinde kullanılacak aday boğaların seçimi için büyük bir öneme sahiptir.

Amacımız hayvan hareketlerinin, hayvan hastalıklarının daha etkin bir şekilde kontrol edilebilmesi, ıslah faaliyetlerinin ve destekleme ödemeleri kayıtlarının daha düzenli tutulması ve ulusal kayıt sistemimize doğru bilgilerin ulaşmasını sağlayabilmektir.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”