Amesia Gıda: Balkonum Bahçem Projesi

Amesia Gıda, üreticilerimiz ve tüketicilerimizin temel sebze ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayabilmeleri için geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu Balkonum Bahçem çalışmalarına bu sene tekrar başlamış ve Amesia satış şubelerinde sebze fidesi satışlarına başlanılmıştır.

Balkonum bahçem projesiyle tüketicilerimizin şehirlerde bina önlerinde, ev balkonlarında veya üreticilerimizin köylerinde domates, patlıcan, biber ve salatalık gibi sebzeleri kendi bahçelerinde yetiştirmeleri için Amesia şubelerimizde bahçe toprağı ve fide bulabilmeleri sağlanmaktadır. Bu kapsamda sebze yetiştirme broşürü oluşturularak tüketicilerimize sebze yetiştirme bilgisi verilmektedir.

Ayrıca hali hazırda satılmakta olan 3 ve 5 litrelik Amesia Pastörize sütlerimizin petlerinin birer saksıya dönüştürülmesi çevre kirliliğinin azaltılmasına ve atıkların değerlendirilmesine katkı sağlayacaktır.

Temel amacımız üreticilerimizin kendi bünyelerinde sebze üretimi yapmalarını sağlayarak kendilerine yetebilmeleri ve kentlerde tüketicilerimizin kendi ürettiğini tüketebilmeleridir. Aynı zamanda taze ve doğal gıdaya erişimi kolaylaştırmak, organik üretimi desteklemek, kentsel nüfusun tarımsal üretim konusunda bilgi ve deneyime sahip olmasını sağlamak, zamanla üretimi benimseyen ailelere ek gelir kaynağı oluşturmak ve üretim fazlalığı sebzelerin Amesia aracılığı ile pazarlanması amaçlarımız arasındadır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”