TKDK Proje Dosyası Teslim Edildi

Amasya DSYB bünyesinde kurulmuş olan Amesia Gıda’nın Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsisi yapılan arsa içerisinde, kurulması planlanan süt fabrikası için TKDK’ya sunulan projenin dosya teslim etme işlemleri birliğimiz bünyesinde görev yapmakta olan Amesia Gıda Müdürü Onur COMBA, Amasya Şube Sorumlusu Halil ÖZGÜR ve Lidya Danışmanlık Osman ARSLAN tarafından gerçekleştirilmiştir.

Yapılacak yatırımın hedefleri; öncelikle üretilen sütün muhafazası ve pazarlanması aynı zamanda günlük 5 ton sütün pastörize süt ve 15 ton sütün ise yöresel peynir ve türevlerinin üretiminde kullanılmasıdır.

Tarım ve hayvancılık alanlarında yaşanan en acil sorunlar; üreten insanların üretirken örgütlenmesi, örgütlendiği durumlarda sanayileşebilmesi ve sanayileştiği durumlarda üretimlerini değeri fiyatından pazarlayabilmesidir.

Sonuç olarak Amasya DSYB’nin Amesia Gıda üzerinden yaptığı bu girişim ülkemizde tarımda örnek bir kalkınma modeli sayılabilmektedir. Yetiştiricilerimizin her alanda ürettiklerini kooperatifleşerek, birlik çatısı altında kendi tesislerinde sanayileşerek üretimlerine katma değer kazandırmak, aracı olmadan, komisyoncuya gerek kalmadan, son tüketiciye kendi markasıyla ürettiğini pazarlayabilmesidir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”