Amasya DSYB: Kaba Yem Satışlarımız

Amasya DSYB olarak bünyemizde oluşan Sılaj Paketleme Tesisimizde geçtiğimiz yıl yaşanan iklim/kuraklık nedeniyle kaba yemde oluşan fahiş fiyat artışını regüle etmek ve küçük aile işletmelerimizi korumak amacıyla kaba yem satışlarımız devam etmektedir.

Birliğimiz ilimizde kaba yem üretimi için özellikle mısır silajı, saman, mısır calazı, yaş ve kuru yonca gibi hayvancılık üretiminde vazgeçilemeyen ve işletme rasyon maliyetlerini düşürmenin en önemli unsuru görülen bu alanda önümüzdeki yıllarda bir kaba yem borsası kurulmasını hedeflenmektedir.

Tesisimizde paketlenmiş mısır sılajı, kuru yonca, paketlenmiş yonca sılajı, saman ve işlemden geçmiş mısır calazının satışları devam etmektedir. Ayrıca yeni tesisimizde başlatılan arpa/buğday ezmesi ve arpa/buğday kırması işlemden geçirilerek uygun fiyattan satışa sunulmaktadır.

Amacımız üye işletmelerimizin kaba yem ihtiyacının karşılanması için birliğimiz tarafından gelecek yıllarda planlı ve organize olarak iş hacminin büyütülmesi, daha büyük ölçekli kaba yem alımı ve satışı yapılarak piyasa dalgalanmalarından işletmelerimizin etkilenmemesi ve yıl boyu fiyat istikrarının sürdürülmesidir.

Üyelerimiz için kaba yem fiyatlarımız:

Saman 635 TL (KDV Dahil)

Kuru Yonca 1350 TL (KDV Dahil)

Mısır Sılajı 470 TL (KDV Dahil)

Yonca Sılajı 460 TL (KDV Dahil)

Mısır Calazı 535 TL (KDV Dahil)

Arpa Ezme/Kırma 1750 TL + KDV

“Geleceğin için Üret Türkiye…”