2021 Boğa Kataloglarımız Dağıtımda

Birliğimiz her yıl düzenli olarak teknik personellerinden oluşturduğu seçici bir heyetle suni tohumlama uygulamalarımızda kullanacağımız yerli ve ithal boğa spermalarını seçerek üreticilerimizin beğenisine sunmak ve tercih yapmasını kolaylaştırmak amacıyla boğa kataloğu olarak yayınlamaktadır.

Bu yıl basımı gerçekleştirilen 2021 yılı boğa kataloğumuz, saha ekibimiz ve birliğimiz bünyesinde görev yapmakta olan süt evi personellerimiz aracılığıyla üreticilerimize dağıtılması sağlanmaktadır.

Amacımız üreticilerimizin işletmelerinde ıslah amacıyla sığırlarında daha iyi bir hayvana sahip olabilmesi için suni tohumlama uygulamasında kullanmak isteyeceği spermanın toplam damızlık değerleri, süt verimi, et verimi, vücut kondisyon puanlaması gibi değerlere göre seçim yapmalarını aynı zamanda işletmelerinde üretim miktarını ve verimliliğinin artırılmasının sağlanmasıdır.

Bölgemiz iklimsel ve coğrafi şartları göz önüne alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu seçilen boğa spermaları ıslah çalışmalarımızda büyük önemi bulunmaktadır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”

2021 Boğa Kataloğumuza buradan ulaşabilirsiniz.