Hamamözü Altın Emek Projesi

Hamamözü Kaymakamlığı himayesinde ve Hamamözü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek olan “Altın Emek” isimli proje için 13.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Birlik Başkanımız Güner ASLAN Amesia markamızı temsilen konuşmacı olarak katılım sağlamıştır.

Toplantıya Hamamözü Kaymakamı Okan DAĞLI, eşi Sayın Sümeyye Kübra DAĞLI, Hamamözü Belediye Başkanı Fatih BAYRAKDAR, Hamamözü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Atila ÖZLÜK, Amasya Tarım İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Sayın Atilla YILMAZ, Hamamözü köy ve mahalle muhtarları ile önder kadın üreticiler katılım sağlamışlardır.

Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslara katılan ve üretim faaliyetinde bulunan üretici kadınlara Hamamözü’nde kurulması düşünülen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kapsamında kooperatifçilik faaliyetleri, üretim, pazarlama hakkında bilgilendirme ve Amesia sunumu yapılmıştır.

“Altın Emek” Projesi kapsamında kurulması planlanan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile üretici ve girişimci köy kadınlarının örgütlenerek üretime dahil olması, sosyal, kültürel açıdan gelişimi, ev ekonomisine katkıda bulunabilmeleri ve köy refahının artırılması amaçlanmaktadır.

“Geleceğin İçin Üret Türkiye…”