Amasya DSYB: Kaba Yem Çalışmalarımız

Amasya DSYB olarak bünyemizde oluşan Sılaj Paketleme Tesisimizde geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle kaba yemde oluşan fiyat farklılıklarını regüle etmek ve küçük aile işletmelerimizi korumak amacıyla kaba yem satışlarımız devam etmektedir.

Birliğimiz bünyesinde Tarım Makine Parkı sayesinde, ilimizde kaba yem üretimi için özellikle mısır silajı, yaş/kuru yonca, fiğ, bezelye ve buğday samanı gibi hayvancılık üretiminde vazgeçilemeyen ve maliyetleri düşürmenin en önemli unsuru görülen bu alanda önümüzdeki yıllarda bir kaba yem borsası kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Tesisimizde paketlenmiş mısır sılajı, kuru yonca, paketlenmiş yonca sılajı, saman ve işlemden geçmiş mısır calazının satışları devam etmektedir. Ayrıca arpa ezmesi ve arpa kırması da bulunmaktadır.

Amacımız üye işletmelerimizin kaba yem ihtiyacının karşılanması için birliğimiz tarafından gelecek yıllarda planlı ve organize olarak iş hacminin büyütülmesi, daha büyük ölçekli kaba yem alımı ve satışı yapılarak piyasa dalgalanmalarından üreticilerimizin etkilenmemesi ve yıl boyu fiyat istikrarının sürdürülmesidir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”