Suluova Etçil Melezleme Projesi Tamamlandı

Amasya DSYB olarak 01.01.2020 tarihinde başlatmış olduğumuz ve 1 yıl sürecek olan “Suluova Dağ Köylerinde Suni Tohumlama Yoluyla Etçi Melezi Buzağıların Elde Edilmesi Projesi” kapsamında 1015 suni tohumlama uygulaması yapılmış olup yıl sonu itibariyle projemiz tamamlanmıştır.

Projede pastoral dağlık alanlarda, mera hayvancılığı yapan köylerimizde, etçil sığır yetiştiren süt üretimini düşünmeyen işletmelerimizde Limuzin, Angus, Charolais, Simental gibi etçil özellikleri olan spermalar kullanılarak melez buzağılar elde edilmesi amaçlanmıştır.

Suluova ilçemizin Akören, Bayırlı, Boyalı, Çukurören, Derebaşalan, Dereköy, Eğribük, Harmanağılı, Karaağaç, Kıranbaşalan, Kolay, Kurnaz, Kuzualan, Oğulbağı, Saluca, Seyfe, Soku ve Yolpınar köylerinde projemiz gerçekleştirilmiştir.

Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz Merzifon, Hamamözü ve Taşova ilçeleri dağ köylerimiz de üretim yapan işletmelerimizde melezleme projelerimizden elde ettiğimiz sonuçlar üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Bu sayede ülkemizin et üretimi ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayabilmek ve Suluova organize besi bölgesinde bulunan besi işletmelerimizin de talep etmiş oldukları besi materyalinin sağlanması hedeflenmiştir.

Amacımız başta üreticilerimizin işletmelerinde mevcut hayvanlarından üretilen etin kalite ve veriminin artırılması, işletme karlılığının yükseltilmesi, bölgemiz hayvancılığının hızlı gelişmesi ve etçil hayvan sayısının artmasıyla birlikte kırmızı et üretiminin desteklenmesidir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”