Tarım Makine Parkı: Anıza Ekim Makinemiz

Amasya DSYB olarak bünyemizde kurulan Tarım Makine Parkı’nda bulunan alet ve ekipmanlarımızdan 24 Sıra Anıza Ekim Makinemiz, talep eden üreticilerimizin arazilerinde ekim işlemleri Kasım ayı içerisinde devam etmektedir.

Anıza Ekim Makinemiz 24 sıralı olup, 3,5 metre genişliğinde sahiptir ve hassas ekime uygundur. Ekim Makinemiz için 100 beygir ve üzeri traktörler kullanılmaktadır.

Anıza Ekim, toprağı işlemeye gerek kalmadan tek seferde anıza ekim yapılabilen bir yöntemdir. Anıza ekim yapılmasının amacı toprağın su ve karbon tutumunu artırmak, daha az toprak işleme yapıldığı için işgücü ihtiyacını, yakıt tüketimini düşürmek, anızın çürüyerek gübre haline gelmesiyle gübre ve kimyasal ilaç kullanımını azaltmaktır. Bu sayede zamanla toprağın organik madde ve nem içeriğinin arttığı ve toprağın erozyona yatkınlığı azaldığı bilinmektedir.

Amacımız üreticilerimizin tarlalarında yapacak oldukları ekim işlemlerinde yakıt, zaman, işçilik maliyeti ve sermaye bakımında tasarruf sağlamak; aynı zamanda tohum israfını da önleyebilmektir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”