Yem Kırma ve Ezme Tesisimiz Kuruldu

Amasya DSYB olarak yetiştiricilerimizin ellerinde mevcut bulunan mısır ve arpaların yeme dönüştürülmesi için Tarım Makine Parkımızda yem ezme ve kırma tesisi kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

Kurulan tesis, saatte 5 ton kapasiteye, 2 adet 22 kW gücünde dakikada 1400 devirli motora sahip alttan çuvallamalı, elektronik kantar ve çuval dikme makinesi olan kırıcı ve ezici küçük komplike bir tesistir.

Amacımız ülkemizde son aylarda yaşanan kesif yemde aşırı fiyat yükselmesinin önüne kısmen geçebilmek, yetiştiricilerimizin elinde bulunan tahıllarını yeme dönüştürebilmek ve hayvan besleme maliyetlerimizi düşürebilmektir.

Aynı zamanda Tarım Bakanlığı tarafından kabul edilen Lalahan Araştırma Enstitüsü ile ortak yürütmekte olduğumuz “Amasya DSYB TMR Pilot Uygulama Çalışmaları” projesi kapsamında ihtiyacımız olan bu makinelerden faydalanılacaktır.

Kurulan tesiste tahılların kırma ve ezme işlemleri yapılırken aynı zamanda mısır, arpa, ayçiçeği küspesi, vitamin ve premixler hazır bulunması sağlanarak üreticilerimizin kendi yemini yapabilmesi içinde olanak sağlanacaktır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”