Amasya DSYB Covid-19 Tedbirleri

Birliğimiz, Ülkemiz ve Ailelerimiz izin tarımsal üretim yapan biz üreticilerin ölümcül COVİD-19 virüsünden daha iyi korunmaları ve bunun yarattığı salgından daha az etkilenmeleri için bazı önlemler almış ve bazı düzenlemeler yapmıştır. Birliğimizin sizlere öncelikli tavsiyeleri:

Sağlık Bakanlığımız ve Doktorlarımızın, başta temizlik ve hijyen olmak üzere, her konudaki önerileri ve isteklerine harfiyen uyulması,

Mümkün olduğu kadar evlerimizde ve işletmelerimizden kalarak, başka insanlarla teması en az düzeye indirilmesi.

Yukarıdaki önlemler yakınlarımız, sevdiklerimiz ve kendimizin sağlığını riske atmadan yaşamamıza ve üretimimizi sürdürmemize yardımcı olacaktır.

Hem üyelerimiz hem de çalışanlarımızın sağlıklarını koruyabilmek, COVİD-19 salgınının yayılmasına katkıda bulunmamak ve Birliğimizin verdiği hizmetleri aksatmamak için aşağıda sıralanan tedbirlere uyulması hepimizin yararına olacaktır.

1. Çiftliğim mağazası alışverişinizi, doğrudan mağazalara gitmek yerine size en yakın SÜT EVİ üzerinden yapabilirsiniz. 0542 342 63 98 (Serhat BİLGİN) nolu telefon numarası üzerinden vereceğiniz siparişler, süt toplama araçlarıyla size en yakın veya sizin belirlediğiniz SÜT Evi’ne gönderilecektir.

2. Amesia Gıda’dan satın alacaklarınız da, tıpkı Çiftliğim mağazasından alacaklarınız gibi süt toplayan araçlarımızla, size en yakın veya sizin belirlediğiniz SÜT Evi’ne gönderilmesi sağlanacaktır. Ayrıca Amesia Gıda Mağazaları irtibat telefonu üzerinden vereceğiniz siparişlerinizin Birliğimiz araçlarıyla teslim edilmesini de isteyebilirsiniz.

3. Tarafınızdan birliğimize ulaştırılması gereken veya ulaştırılması istenen tüm evraklar (süt ölçüm formları vb.) ile sipariş fişleri; SÜT EVİ çalışanları tarafından fotoğrafları çekilerek, bilgi işlem, Amesia ve Süt evi çalışanları Whatsapp grupları üzerinden Birliğimize iletilecektir. Hızla iletilmesi gereken orijinal evraklar ve para, hali hazırda uygulanan “zarfa koyma yöntemiyle” Birliğimiz şubelerine ulaştırılacaktır.

4. SÜT EVİ çalışanlarımız Sağlık Bakanlığının belirlediği önlemleri almak ve yaptığı tavsiyelere uymak zorundadır. Ayrıca çalışanlarımızın görev başında eldiven takmaları ve eldivenleri düzenli olarak değiştirmeleri gerekir. Bunlara ek olarak gerekli hallerde maske takılmalı ve her durumda hijyen kurallarına uyulmalıdır. Eldiven, Maske ve Dezenfektan vb. malzemelere ihtiyaç duyan SÜT EVİ çalışanlarımızın Birliğimiz Merkeziyle iletişime geçmeleri yeterli olacaktır.

5. Analiz için laboratuarlara gönderilecek süt örnekleri, üreticilerimizin isimleriyle, süt toplayan araçlar vasıtasıyla SÜT EVİ çalışanı tarafından Birlik Merkezine ulaştırılacaktır. Analiz sonuçları ilgili üreticimize mesaj ve telefon yoluyla bildirilecektir.

6. Hastalık tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, çok acil işlemler dışında, Birliğimiz Merkez ve Şubelerine çalıştığımız temin firmalarından ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

7. Hayvanlarıyla ilgilenemeyecek veya ailenin ya da işletmenin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan üyelerimize/üreticilerimize gerekli yardım yapılacaktır. Yardım konusunda tereddüt ya da yetersizlik söz konusu olduğunda Birlik Merkezinden destek istenecektir.

8. Hayvansal üretimde olduğu gibi, ihtiyacı olan ve yardım talep edenlere; ekim, toprak hazırlama gübre yönetimi vb. konularda da destek verilecektir.

9. Saha çalışmalarımız aksatılmayacak, tüm bölgelerdeki suni tohumlama çalışanlarımız, daha az temas ilkesi ve hijyen kurallarına daha da dikkat ederek, görevlerini sürdüreceklerdir.

10. Yem, tohum vb. ürünlerin doğrudan işletmelere gönderilmesine, bu mümkün olmazsa köy merkezlerine indirilmesine özen gösterilecektir.

11. Altmış beş yaşını geçmiş ve/veya kronik rahatsızlığı olup evden çıkamama durumunda kalmış üyelerimize/üreticilerimize Birlik imkanlarının izin verdiği konularda, talepleri halinde her türlü destek verilmeye çalışılacaktır.

Yukarıda sıralanan öneri ve taleplere uymanız; Birliğimiz çalışmalarını ve üreticilerimizin işlerini kolaylaştıracak, hastalığın yayılma hızını düşürecektir.

Üreticilerimiz birlik merkez ve şubelerine gelmelerini gerektiren tüm işlemlerini aşağıda belirtilen telefon numaralarıyla iletişime geçerek Whatsapp gruplarımız üzerinden gerçekleştirilebilir.