Yem Kırma ve Ezme Tesisimiz Kuruluma Başlandı

Amasya DSYB Tarım Makine Parkında kurulması planlanan Yem Kırma ve Ezme Tesisi için yapılan ihale sonucunda başarılı firma tarafından makine ve ekipmanların kurulumuna başlanıldı.

Önümüzdeki günlerde ortağımız Lalahan Araştırma Enstitüsü ile yapacağımız “Amasya DSYB TMR Pilot Uygulama Çalışmaları” projesi kapsamında ihtiyacımız olan bu makinelerin kurulumu sağlanırken, yine üreticilerimizin ellerinde bulunan tahıl ham maddelerinin işletme maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Arpa, buğday, yulaf, mısır ve benzeri tahılları ezme/ kırma işlemlerinden geçirilerek çuvallar halinde paketlenmesi sağlanacaktır.

Kurulacak tesis; saatte 5 ton kapasiteye, 2 adet 22 kW gücünde dakikada 1400 devirli motora ve alttan çuvallama özelliğine sahip kırıcı ve ezici küçük bir tesistir.

Tesiste tahılların kırma ve ezme işlemlerinden geçirilmesi yemin yüzey alanını genişletilecek ve işletmelerimizde hayvanların sindirim esnasında besin maddelerinden daha çok yararlanması sağlanacaktır. Bununla birlikte işletmelerimizde besleme/rasyon maliyetlerinin düşürülmesiyle beraber hayvanların verimliliğinin artırılması planlanmaktadır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”