Gümüş Mahallesi Süt Evi

Amasya DSYB olarak sütün yerinde soğutulması çalışmalarımız kapsamında süt evlerimizden biride Gümüşhacıköy ilçesinin Gümüş mahallesinde bulunmaktadır. Gümüş mahallesinde yerinde soğutularak süt alımı çalışmalarına 03.04.2010 tarihinde başlanılmıştır. Süt evimizde bir sigortalı çalışanımız görev yapmaktadır. Düzenli olarak 25 üreticimizin üretmiş oldukları sütler sabah ve akşam süt evine teslim edilmektedir. Mahallede süt üretimi yıllık/gün ortalama 1300 litredir.

Gümüş mahallesi Amasya merkeze 36 km. Gümüşhacıköy’e 5 km. uzaklıktadır. Hayvancılığın yanı sıra yaygın olarak pırasa, arpa, buğday, pancar ve soğan tarımı ile yem bitkisi yetiştiriciliği yapılmaktadır.Sulanabilir arazilerinin çok olması nedeniyle kaba yem üretiminde başarılı bölgedir.

Birliğimiz sütün yerinde soğutulması amacıyla ilk süt soğutma tankı kurulumu yapılan yerler arasındadır. Bölgede sütün yerinde soğutulması faaliyetlerimiz sayesinde geçmişte yaşanan sütün pazarlanmasındaki sorun ortadan kaldırılmış ve üreticilerimizin işletmeleri istikrarlı büyüterek süt sığırcılığına bir meslek gözüyle bakılması sağlanmıştır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”