Amesia Yurt Dışına İhracat Çalışmaları

Amasya DSYB, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) ile İş Geliştirme ve İhracat Ofisi tarafından ortak yapılan “Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi ve Uygulamalı İhracata Başlama Danışmanlık Hizmeti” adlı, 9 ay sürecek olan projede Amesia Gıda yararlanıcı firma olarak kabul edilmiştir. İhracat alanında uzmanlaşmış bir kadro tarafından personellerimize 28.09.2020 tarihinde eğitim toplantısı yapılmış ve bu eğitimlere devam edilecektir.

Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimleri ve Danışmanlık Hizmetleri alınırken ajans tarafından uygulamalı olarak ihracat yapabilme olanağı sağlanacaktır.

Eğitim konuları:

Dış Ticaret Temel Bilgiler,

İthalat ve İhracat Prosedürleri,

Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları,

Uluslararası Anlaşmalar,

Dış Ticarette Kullanılan Teslim Şekilleri,

Dış Ticarette Kullanılan Belgeler,

Dış Ticarette Ödeme Yöntemleri,

İhracat Teşvik ve Destekleri,

Uluslararası Lojistik,

Uluslararası Pazarlara Giriş Yöntemleri,

Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde sosyal medyanın yanında faydalı yazılım ve uygulamaların (mail takip, müşteri ilişkileri yönetimi vb.) kullanılması,

E-ihracat,

Amacımız ülkemizde tarımsal faaliyette bulunan üretici örgütleri ve kooperatiflerin ürettiklerini markalaştırarak, değeri fiyattan yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pazarlanabilmesini mümkün kılmaktır.

Aldığımız bu ihracat eğitimleriyle önümüzdeki yıllarda Amesia Gıda olarak çalışma ekibimiz ve ürün kalitemizle üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve diğer tedarik zincirlerinin geliştirilmesiyle ihracat yapabileceğimize inanıyor ve gelecekte markamızın uluslararası pazarlarda yer almasını hedefliyoruz.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”