Kovanları Güçlendirme Projesi Makine Alım İhalesi

Amasya DSYB’nin proje ortağı olduğu ve eş finansman sağladığı Amesia Arı Kadınlar Kooperatifiyle, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının birlikte yürütmekte olduğu “Kovanları Güçlendirme Projesi” kapsamında 26.09.2020 tarihinde birliğimiz Reşat ALTINKAYA toplantı salonunda makine/malzeme alım ihalesi gerçekleştirilmiştir.

Projenin amacı köylerimizde atıl durumda bulunan köy okullarının birer gıda üretim atölyesine(Arı Kovanı) dönüştürülmesi ve bu köy okullarında farklı tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, paketlenmesini ve Amesia markasıyla pazarlanmasını sağlamaktır.

Ayrıca tarımsal ve hayvansal ürünlerde katma değer elde edebilmek, var olan ürünlerin daha uygun maliyetli ve standart üretimini sağlayabilmektir. Geleneksel ve yöresel ürünlerimizin unutulmaması, kırsaldaki kadınların sosyal güvencesinin sağlanabilmesi, iş gücünü artırmak, kırsal kesimdeki üreticilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve örgütlenerek kooperatifçilik çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sağlayabilmektir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”