Etçil Melezleme Projesinde İlk Buzağılar

Amasya DSYB olarak 01.01.2020 tarihinde başlatmış olduğumuz “Suluova Dağ Köylerinde Suni Tohumlama Yoluyla Etçi Melezi Buzağıların Elde Edilmesi Projesi” çalışmalarımız kapsamında ilk buzağılarımızı almaya başladık.

Amacımız pastoral dağlık alanlarda, mera hayvancılığı yapan köylerimizde, melez sığır yetiştiren süt üretimini düşünmeyen işletmelerimizde Limuzin, Angus, Charolais, Simental gibi etçil özellikleri çokça olan buzağılar elde edilmesidir.

Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz Merzifon, Hamamözü ve Taşova ilçeleri dağ köylerimizde üretim yapan işletmelerimizde melezleme projelerimizden elde ettiğimiz sonuçlar çokça memnun etmiştir. Birliğimiz tarafından yapılan suni tohumlama uygulamaları sonucunda hayvan sayılarının ve et üretiminin doğru orantı ile arttığı görülmüştür.

Bu sayede ülkemizin et üretimi ihtiyacını bir nebzede olsa karşılayabilmek ve Suluova organize besi bölgesinde bulunan besi işletmelerimizin de talep etmiş oldukları besi materyalinin sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Amacımız başta üreticilerimizin işletmelerinde mevcut hayvanlarından üretilen etin kalite ve veriminin artırılması, işletme karlılığının yükseltilmesi bölgemiz hayvancılığının hızlı gelişmesi ve etçil hayvan sayısının artmasıyla birlikte kırmızı et üretiminin desteklenmesidir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”