4.Sezon Yonca Biçimlerimiz Tamamlandı

Amasya DSYB olarak ilimizde üyelerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen sözleşmeli ekimlerini yaptığımız yoncalarımızın 4. hasat dönemi yonca biçme ve balyalama işlemleri tamamlandı.

Bölgemizde yetiştiricilerimiz ile başlatmış olduğumuz sözleşmeli yonca ekim projemiz kapsamında yıl boyu hasat, biçme, dağıtma, toplama, balyalama ve taşıma işlemleri birliğimiz tarafından yapılmaktadır.

Birliğimiz alımı yapılan yoncalarda fiyat ve ödeme garantisi verilmekte, bu sayede üreticilerimizin pazarlama sorunu yaşamadan ekonomik gelir elde edilmesi sağlamaktadır.

Bünyemizde kurulan Tarım Makine Parkındaki makine ve ekipmanlar ile sezon içi tüm tarla işlemleri çalışan teknik personellerimiz tarafından yapılmaktadır. İlimizde her yıl planlı olarak yonca ekimleri artırılmakta ve bölge üreticimize yeni alternatif bir ürün oluşturulması sağlanmaktadır.

Amacımız üyemiz olan büyük ve küçük işletmelerin, farklı kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte bölgemizde yaşanan kaliteli kaba yem sorununun çözülmesine çalışılmaktadır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”