3.Sezon Yonca Biçimleri Başladı

Amasya DSYB olarak ilimizde üyelerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen sözleşmeli ekimlerini yaptığımız yoncalarımızın 3. hasat dönemi yonca biçimlerine başlamış bulunmaktayız.

Bölgemizde başlatmış olduğumuz sözleşmeli yonca ekim projemizde hasat edilen yonca için birliğimiz alım ve fiyat garantisi vermekte ve üreticilerimizin pazarlama sorunu yaşamadan ekonomik gelir elde etmeleri sağlanmaktadır. Aynı zamanda üyemiz olan büyük ve küçük işletmelerin de kaba yem ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte et ve süt üretiminin artırılmasına çalışılmaktadır.

Birliğimiz bünyesinde kurulan Tarım Makine Parkındaki makine ve ekipmanlar ile sezon içi tüm işlemler çalışan teknik personellerimiz tarafından yapılmaktadır. İlimizde her yıl planlı olarak yonca ekimleri artırılmakta ve bölge üreticimize alternatif bir ürün oluşturulması sağlanmaktadır.

Amacımız kaba yem üretimini artırırken işletmelerimizde ve bölgemizde yaşanan kaba yemdeki üretim ve pazarlanma sorununun çözülmesini sağlamaktır.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”