Saman Satışlarımız Başladı

Amasya DSYB olarak 2020 yılı hasat sezonunda piyasayı regüle etmek ve küçük aile işletmelerimizi korumak amacıyla üyelerimize fiyatı 530 Ton/TL’den saman satışına başlanılmıştır.

Bölgemizde yağışların az olması nedeniyle yaşanan kuraklık sonucu piyasada saman fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalardan küçük aile işletmelerimizin etkilenmemesi amaçlanmıştır.

Ayrıca birliğimizde bulunan Tarım Makine Parkı’ndaki aletlerimiz; prizmatik balya makinesi, telehandır, yüksek beygirli traktörler ve diğer hasat ekipmanlarımızı kullanarak geniş tarımsal alanlarda saman balyası yapılmasını sağlanmaktadır.

Birliğimiz bünyesinde oluşturulan Tarım Makine Parkı sayesinde, ilimizde gelecek yıllarda kaba yem üretimi için özellikle mısır silajı, yaş/kuru yonca, fiğ, bezelye ve buğday samanı gibi hayvancılık üretiminde vazgeçilemeyen ve maliyetleri düşürmenin en önemli konusu görülen bu alanda bir kaba yem borsası kurulması planlanmaktadır.

Amacımız üye işletmelerimizin kaba yemde özellikle saman ihtiyacının karşılanması için birliğimiz tarafından gelecek yıllarda planlı ve organize yapılarak iş hacminin büyütülmesi, daha büyük ölçekli saman alımı ve satışı yapılarak piyasa dalgalanmalarından üreticilerimizin etkilenmemesi ve yıl boyu fiyat istikrarının sürdürülmesidir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”