Yozgat Yenifakılı Kadın Kooperatifi Ziyareti

Amesia Gıda ve Arı Kadınlar Kooperatifi’nin kuruluşu hakkında bilgi almak amacıyla Yozgat Yenifakılı Kalkınma Kooperatifi yetkilileri, Esnaf Kefalet Odası Başkanı ve ekibiyle beraberlerinde Yenifakılı ilçesinden üretici kadınlar birliğimize 17.06.2020 tarihinde ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Ziyaretçilerimiz Birlik Başkanımız Güner ASLAN ve Amesia Gıda yetkililerimiz tarafından karşılanmıştır. Karşılama sonrası toplantıda Arı Kadınlar Kooperatifi Başkanımız Medine ALKOÇ ve Arı Kadınlarımızdan Beyhan Dağ tarafından Amesia’nın kuruluşu, markalaşma, kalitenin korunması, kooperatifleşme, kurulurken yaşanan zorluklar ve bu zorlukların nasıl aşıldığı konularında bilgiler verilmiş ve ziyaretçilerimizden gelen sorular cevaplandırılmıştır.

Amasya DSYB olarak ülkemizde il, ilçe veya köylerinde üretim yapan üreticilerimizin üretmiş oldukları tarımsal ürünleri aracısız, doğrudan tüketiciye pazarlamak amacıyla kurulacak oluşumları veya kooperatifleşmeyi bir yol bir yöntem olarak düşünen insanları; bugüne kadar edindiğimiz bilgiler ve deneyimler ışığında “Know-how?” bilgilerimizi karşılıksız vermeye ve bu konuda her türlü yardımlaşmada bulunacağız sözümüzde durmaya devam ediyoruz.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”