Amasya DSYB Yayınlarımız

Birliğimiz kuruluş amacı olan hayvan ıslahı konusunda faaliyetlerimiz devam ederken aynı zamanda üreticilerimize hayvancılık alanında bilgi sağlamak amacıyla yayın ve yayın faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu amaçla yabancı ülkelerde yayınlanmış olan eserleri çevirerek, yerli kaynakları derleyerek ve kendi kaynaklarımızla hazırladığımız kitap ve broşürleri üreticilerimizin hizmetine sunmaktayız.

Birliğimiz yayınlar konusunda yeni bir döneme girmiş bulunmaktadır. Birlik çalışanları Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisleri kadrosuyla her ay sığırcılık konusunda 4 konunun araştırması ve inceleme çalışması yapılarak kısa, sade ve anlaşılır broşürler hazırlanarak dağıtımları sağlanacaktır.

Bu ay ki yayın konularımız Sığırlarda Tırnak Bakımı, Sığırlarda Kızgınlık Saptanması, Buzağıların Bakım ve Beslemesi, Süt Verimi ve Süt Bileşimini Etkileyen Faktörler’dir.

Ayrıca basımı yapılan yayınlarımız geçmişte olduğu gibi daha çok üreticiye fayda sağlayabilmesi amacıyla www.amasyadsyb.org web sayfamızda yayınlarımız bölümünden ulaşılabilinmesi sağlanacaktır.