Şeyhler Köyü Süt Evi Açılışımız

Amasya DSYB olarak Göynücek ilçemizin Şeyhler köyünden muhtarlık ve üretim yapan yetiştiricilerimiz tarafından gelen talep üzerine 18.05.2020 tarihinde yeni bir süt evi daha açılmış ve süt alımına başlanılmıştır.

Birliğimiz ve Şeyhler köyü muhtarlığıyla beraber süt evi yer masrafları ortaklaşa yapılmıştır. Süt soğutma tankı, termosifon, elektrik tesisatı, su tesisatı, lavabo, süt pompası, dolap ve fayans giderleri birliğimiz tarafından karşılanmıştır.

Ayrıca süt evimize köyden bir üreticimiz bay/bayan istihdamıyla üretilen süt sabah ve akşam alınırken sütün kalitesini korumak adına tüm kontrolleri yerinde yapılmakta ve sütün soğutulması sağlanmaktadır.

Amacımız ilimizde hayvansal üretim yapan kır ve kırsalda yaşayan üreticilerimizin süt üretimlerini artırabilmek, üreticilerimizi süt sığırcılığına teşvik edebilmek ve üretimin değeri fiyattan pazarlanmasını sağlayabilmektir.

Şeyhler Köyü, Amasya il merkezine 37 km, Göynücek ilçesine 8 km uzaklıktadır. İklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Genel olarak mısır, buğday, arpa ve şeker pancarı gibi yem bitkileri üretilmektedir.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”