Amasya DSYB: Yeni Silaj Paketleme Makinesi Alımı

Amasya DSYB 2020 yılı içerisinde, üye üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni bir silaj paketleme makinesi alımını gerçekleştirdi. Alımı gerçekleştirilen yeni makineyle beraber tarım makine parkında mevcut iş kapasitemizin 1500 ton/gün’ e çıkarılması sağlanmıştır.

Bünyemizde bulunan Ortak Tarım Makine Parkı sadece ilimiz için değil, yakın bölgelerdeki diğer tüm illerimiz içinde, kaba yem merkezi haline gelmesi sağlanmıştır.

Bölgemizde yağışların az olmasıyla beraber ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşılaşmış bulunmaktayız. İlimizde sulanabilir arazilerimizde silajlık mısır, yonca, bezelye, arpa hasılı gibi yem bitkilerinin çokça ekilmesi ve hasat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle sığırcılık işletmelerimiz için silaj paketleme tesisi ve makineleri büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizde birliklerin ve kooperatiflerin bünyelerinde acilen makine parkları oluşturmasına ihtiyaç vardır. Özellikle küçük aile işletmeleri için traktör, makine ve tarım ekipmanları pahalı olduğu kadar gelişen teknolojiye yetişmeleri de çok mümkün olmamaktadır.

Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimiz kaba yem ihtiyaçlarını ekonomik olarak üretmeleri ancak ortak çözüm bularak, tarımsal alanlarda ortak makine kullanımını yaygınlaştırarak ve en önemlisi de bu ihtiyaçlarını kooperatifleştirerek çözebileceklerdir.

“Geleceğin için üret Türkiye…”