Suluova Etçi Buzağı Melezleme Projesi Devam Ediyor

Amasya DSYB olarak 01.01.2020 tarihinde başlatmış olduğumuz Suluova Dağ Köylerinde Suni Tohumlama Yoluyla Etçi Melezi Buzağıların Elde Edilmesi Projesi çalışmalarımız devam etmektedir. Proje kapsamında Suluova ilçemizde 18 dağ köyümüzde üreticilerimize hayvan bakım besleme eğitim ve sığırlarda suni tohumlama uygulamaları devam etmektedir.

Amacımız süt üretiminden ziyade pastoral dağlık alanlarda ve meralarda melez buzağı yetiştiren işletmelerimizde Limuzin, Angus, Charolais, Simental gibi etçil özellikleri çokça olan buzağılar elde edilmesidir. Bu sayede Suluova organize besi bölgesinde bulunan işletmelerimizin de talep etmiş oldukları besi materyalinin sağlanmasını hedeflemekteyiz.

Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz dağlık alanlardaki melezleme projelerimizden elde ettiğimiz sonuçlara göre suni tohumlama uygulamaları, üye üreticilerimizin işletmelerindeki hayvan sayısının ve et üretiminin doğru orantı ile arttığı görülmektedir. Birliğimiz olarak başta üreticilerimizin işletme gelirlerinin yükseltilmesi sağlanarak, bölgemiz hayvancılığının gelişmesi ve hayvan sayısının artmasıyla birlikte kırmızı et üretiminin desteklenmesini amaçlamaktayız.

“Geleceğin için Üret Türkiye…”