2019Yılı Eylül Ayı Birliğimizin Çiğ Süt Kalitesi

Birliğimize üye üreticilerimizin üretmiş oldukları çiğ sütler, köy merkezleri ve 5 ana merkezde bulunan yerleşik süt soğutma tanklarında toplanarak Eylül ayı içerisinde günlük 40 ton çiğ süt miktarına ulaşmış bulunmaktadır.

Bünyemizde bulunan süt soğutma tanklarının 37 adeti şahıs işletmesinde; süt evi olarak adlandırdığımız 125 adeti köylerde bulunan süt alım merkezlerinde ve Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy, Amasya Toklucak ve Göynücek ana merkezlerinde sütler soğutularak tüm kalite kontrolleri yapıldıktan sonra anlaşmalı olduğumuz altı süt fabrikasına gönderilmektedir.

Üretilen sütlerimiz yerel ve ulusal bazda süt sanayisine ulaşırken yine kendi markamız olan Amesia markamızla satış mağazalarımızda ihtiyaç duyulan süt ve süt ürünlerimizin yapımı seçilmiş olan dağlık bölgelerden gelen sütlerden yapılmaktadır.







2019 yılı Eylül ayı üretmiş olduğumuz sütlerin kalitesi aşağıdaki gibidir:

Günlük ph değeri: 6,7

Günlük sh değeri: 6,4

Yağ oranı:3,80

Yağsız Kuru Madde Oranı: 8,64

Kuru madde: 12,42

Yoğunluk: 29,14

Protein değeri: 3,38

Amasya ilimizde üretilen bütün sütler toplanan ana merkezlerde antibiyotik testi kontrolü yapıldıktan sonra satışına onay verilmektedir. Başarımız öncelikle üreticimizin yıllardan beri projeler ve üniversitelerden almış olduğu mesleki eğitim, makineleşme ile işletmelerimizin büyümesi, köylere süt soğutma tanklarının kurulmasıyla beraber günlük ve sürekli yapılan kalite kontrollerinden, deneyimli personellerinin sabırlı ve disiplinli çalışmasından geçmektedir.