Amasya Valisinden Birliğimize Ziyaret

Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Amesia’ya ziyareti gerçekleştiren Amasya Valisi Sayın Doktor Osman VAROL, Amasya Garnizon Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat ERGÜN, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Tansel ÇOKUYSAL, Merzifon Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız birlik danışmanları Yeminli Mali Müşavir Bora ELÇİN, Proje Danışmanı Ahmet SÜMER ve Birlik Başkanı Güner ASLAN tarafından karşılandı.

Gelen heyetle sabah kahvaltısında tüm Amesia ürünlerinin tadım ve tanıtımı sağlanırken ürünün nereden, nasıl geldiği, üretimin kimin tarafından yapıldığı; ambalajlama, üretim ve pazarlamada yaşanılan sorunlar hakkında görüşmeler yapıldı.

Kahvaltı sonrasında birlik merkezimizde bulunan Reşat ALTINKAYA ve Eğitim Toplantı Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Yeni sonuçlanan Amesia El Sanatları logosunun tanıtımı ve bundan sonra üretimde ve pazarlamada izlenecek çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Halk Eğitim Merkezlerinde düzenlenen kurslarda üretilen yöresel el sanatları ürünlerin pazarlanmasında E-ticaret üzerinden satışının nasıl olacağı; yine üretici kadınların Kooperatifleşerek üretimlerinin kurumsallaşarak sürekliliğinin sağlanması, aynı zamanda bölgenin turizm alt yapısına nasıl katkı sağlayabileceği ve markalaşması gibi konular toplantının ana konularıydı.

Sonuç olarak köyde ve kentte yaşayan kadın üreticilerimizin el becerileriyle üretmiş oldukları yöresel el sanatları ürünlerinin adı, üretenin ismi ve yaşadığı yörenin tanıtımı belirtilerek E-ticaret satışına başlanacaktır. Yöresel ürünlerimizin böyle bir satış yöntemiyle Amesia El Sanatları adı altında tanıtılması ve pazarlanmasıyla markalaşarak bölgemiz üreticilerine büyük faydalar sağlayacağını düşünmekteyiz.