Lalahan Hayvancılıktan Amasya Dsyb İş Birliği

Lalahan Hayvancılık Araştırma Ve Eğitim Merkezi İle Amasya Dsyb İş Birliği

Ankara Lalahan’da bulunan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden gelen heyet ve birliğimiz çalışan veteriner hekim kadrosuyla beraber ileride yapılacak teknik işbirliği konularında planlanan toplantı birliğimizin Merzifon merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılanlar Lalahan Enstitüsünden Dr. Vet. Hek. Hasan Hüseyin ŞENYÜZ ve beraberinde Yemler ve Hayvan Besleme Laboratuvarı’ndan Y. Ziraat Müh. Muhammet İkbal ÇOŞKUN, Genetik Laboratuvarı’ndan Mehmet KIZILASLAN, Embriyo Transfer Laboratuvarı’ndan Vet. Hek. Ramazan SEVGİ, Suni Tohumlama Laboratuvarı’ndan Dr. Vet. Hek. Fırat KORKMAZ; birlik Veteriner Hekimlerimizden Cem Çağdaş ARKÖSE, Okan OYAN ve Birlik Başkanı Güner ASLAN dır.

Toplantının konusu hayvan ıslahı, hayvan besleme, suni tohumlama ve embriyo transferi konularında ortak proje yürütmek amacıyla; birliğimizde kayıt altına alınan veriler ve saha çalışmaları sayesinde bölgemizden toplanacak bilimsel veriler doğrultusunda oluşturulacak teknik proje taslakları tartışılmış, karşılıklı iletişimle projelerin bir protokol ile uygulamaya geçilmesine karar verilmiştir.

Sonuç olarak hayvancılık alanında 1931 yılından bu yana önemli araştırmalara ve hizmetlere imza atan Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve alanında uzman kadrosuyla işbirliği içerisinde olarak bölgemiz hayvancılığını geliştirmek ve birliğimiz ıslah çalışmalarını teknik iş ve işlemlerini bilimsel düzeyde yürütmeyi amaçlamaktadır.